Kinderen in Armenië en Nagorno-Karabach hebben het afgelopen jaar vreselijke dingen meegemaakt. Eerst was er corona, waardoor ze niet naar school konden. Daarna was er eind 2020 die vreselijke oorlog met Azerbeidzjan.

Duizenden kinderen werden uit hun vertrouwde omgeving weggerukt; samen met hun ouders moesten ze halsoverkop vluchten naar Armenië om hun leven te redden. Alles moesten ze achterlaten: huis, kleding, speelgoed en huisdieren. Veel kinderen raakten hun vriendjes kwijt omdat de vluchtende gezinnen over heel Armenië verspreid werden.

En dat was nog niet alles. Talloze kinderen hebben hun vader en broers verloren; die zijn gesneuveld in het oorlogsgeweld. Andere kinderen zagen vader of broer gewond of gehandicapt van het front terugkeren. Gezinnen zijn ontheemd en worden getekend door groot verdriet. Ze moeten hun leven weer van de grond af opbouwen en zijn daarbij afhankelijk van anderen. Het is vreselijk traumatisch als je dit als kind allemaal moet meemaken.

Juist daarom willen we kinderen in Armenië helpen en hen even uit de sombere en depressieve sfeer halen. Het is ons doel om voor minimaal 1.500 kinderen speciale zomerkampen te organiseren (natuurlijk corona-proof). Tijdens het zomerkamp krijgen de kinderen goed en gezond voedsel, er worden spelletjes gedaan, er wordt geknutseld, er wordt gezongen, er worden Bijbelverhalen verteld en ze worden begeleid door kinderpsychologen. De kinderen zijn weg uit de dagelijkse misère en kunnen weer even zorgeloos kind zijn: met elkaar lachen, spelen en nieuwe vriendjes maken.

Deze onschuldige kinderen hebben het zo hard nodig en hebben het zo verdiend. Dat gunnen we ze toch van harte?! Help daarom mee en geef een kind een onvergetelijk zomerkamp.

Alvast hartelijk dank voor uw liefdevolle betrokkenheid en steun!

 

P.S. Een zomerkamp kost € 10,- per kind per dag en € 70,- voor één week.