Voedselpakketten actie

Eenvoudig te regelen
Heeft u er wel eens aan gedacht om per testament een bedrag na te laten aan Stichting Mensenkinderen? Veel mensen denken dat nalaten aan een goed doel veel geregel met zich meebrengt en dat het ingewikkeld is. In werkelijkheid valt dat erg mee. Het is eenvoudiger dan u wellicht denkt.

Wat kan ik doen om iets na te laten aan Stichting Mensenkinderen?
Een bezoek aan de notaris is noodzakelijk voor het opstellen van uw testament. De notaris kan u bijstaan met advies inzake de verschillende rechten die voor nalatenschap gelden. Maar uiteindelijk bepaalt u de verdeling van de erfenis in het testament. U kunt een goed doel (bijv. Stichting Mensenkinderen) op twee manieren in uw testament laten opnemen, als legaat of als erfstelling.

Legaat
Een legaat wordt opgemaakt bij een testament. Een legaat bestaat uit een vastgesteld geldbedrag of uit bepaalde goederen die direct uit de nalatenschap aan een door u aangewezen persoon of organisatie toekomen. De grootte ervan is onafhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap. U kunt uw legaat nauw omschreven bestemmen voor iets dat uw een warm hart toedraagt!

Erfstelling
U kunt Stichting Mensenkinderen ook in uw testament benoemen tot erfgenaam. Een erfgenaam deelt samen met andere erfgenamen het resterende saldo van de nalatenschap.

Stichting Mensenkinderen ontvangt haar deel van het bedrag na betaling van kosten, belasting en uitkering van legaten. De grootte van het erfdeel is afhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap en het aantal erfgenamen.

Wilt u informatie of hulp?
Natuurlijk willen wij u helpen bij het opstellen van uw laatste wil. U kunt geheel vrijblijvend een beroep op ons doen indien u meer informatie over dit onderwerp wilt. Wij komen graag bij u langs om een en ander in alle rust uit te leggen en eventueel te regelen.

Stuur een e-mail naar info@mensenkinderen.nl of bel met ons kantoor in Nunspeet (0341-45 55 59).

Stichting Mensenkinderen heeft zeer gunstige afspraken met Notarispost Ommen, Vrijthof 8a, 7731 CN Ommen.