Enkele basisscholen, waaronder GBS de Parel in Drachten, hebben een bijzondere spaaractie gehouden in samenwerking met Mensenkinderen. Er werd enthousiast gespaard voor schapen voor arme gezinnen in Armenië; met als thema: Wees een schatje, doneer een watje.

Armoede in Armenië

Armenië ligt ten oosten van Turkije. De meerderheid van de inwoners leeft in grote armoede. In 1988 was er een verwoestende aardbeving. Meer dan 25.000 mensen kwamen om het leven. Heel veel gezinnen raakten hun huis kwijt. In afgelegen dorpen wonen nog steeds duizenden arme gezinnen in containers die toen als noodvoorziening zijn geplaatst. Eind 2020 was er een vreselijke oorlog met Azerbeidzjan. Gevolg: 50.000 vluchtelingen vanuit Nagorno Karabach en enkele duizenden doden en gewonden.

Mensenkinderen wil deze door armoede en oorlog getroffen gezinnen helpen om een bestaan op te bouwen. We doen dat door ze schapen te schenken. Dit is een prachtig project waar kinderen van basisscholen heel goed bij kunnen helpen. Een speelse manier om kinderen bij ontwikkelingswerk te betrekken.

Doet u mee?

Bent u enthousiast geworden en wilt u meedoen met uw school(klas)? Ja? Dan zorgen wij ervoor dat u het volgende ontvangt:

  • uitleg van de actie
  • voldoende spaardoosjes voor de kinderen
  • een powerpointpresentatie over de actie
  • folders voor de ouders van de kinderen

Neem contact op met Mensenkinderen om u aan te melden:

E-mail: info@mensenkinderen.nl

Tel.: 0341—45 55 59