De familie Shaboyan komt oorspronkelijk uit Nagorno-Karabach dat historisch gezien bij Armenië hoort. Momenteel is het een zelfstandige regio met een eigen bestuur. Vanwege de voortdurende oorlogsdreiging verhuisde de familie Shaboyan vanuit het district Kashatagh naar Armenië zelf. In de 21 jaar in Nagorna-Karabach was er nooit een vaste baan en inkomen in het gezin en de hoop was dat dat in Armenië beter zal gaan.

Het gezin Shaboyan is groot; het echtpaar heeft 14 kinderen en ze wonen nu met 13 leden. De ouders Anna en Virab (52) en de kinderen Avetik (21), Mane (19), Nare (18), Hakob (17), Solomon (16), Monte (4), Ernest (14), Ani (10), Milena (8), Maria (6) en Manuk (12). En drie van de dochters, Narine (29), Varditer (28) en Satenik (20) zijn getrouwd. Satenik is getrouwd en heeft een kindje. Virab Shaboyan heeft twee kinderen uit een eerder huwelijk. In 2000 is hij met Anna getrouwd.

In dit grote gezin werken alleen Virab en Avetik. Ze doen constructiewerk tegenover een dagloon. Ze ontvangen in totaal 130.000 AMD/ € 307,-. Ze ontvangen nog een sociale uitkering van 70.000 AMD/ € 165,-. De staat heeft het huis aan de familie geschonken als groot en hulpbehoevend gezin. Virab zelf tobt met zijn gezondheid. Van 1992-1994 vocht hij mee in de oorlog tussen Armenië en Azerbeidjan waarin hij gewond raakte aan zijn rug. Ondanks alle problemen is het geen sombere familie, en ze bidden en hopen dat op een dag hun moeilijkheden voorbij zullen zijn.

Milena is 8 jaar en ze zit in de derde klas. Ze kan al goed lezen, rekenen en schrijven. Ze vindt de tekenlessen erg leuk en denkt erover om kunstenares te worden. Ze heeft een beetje moeite met de vreemde talen waardoor ze voor Engels gratis bijles krijgt.

We zijn van plan om Milena Shaboyan in het project childsponsoring op te nemen nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Maria, Ani, Manuk en Ernest hebben ook een sponsorouder.