EXODUS UIT NAGORNO-KARABACH

Er voltrekt zich een ramp in Nagorno-Karabach. Na 9 maanden volkomen van de buitenwereld afgesloten en uitgehongerd te zijn, en na zware luchtaanvallen door Azerbeidzjan op 19 september, voelt geen van de 120.000 Armenen zich nog veilig in deze enclave. Uit angst voor genocide is de bevolking massaal op de vlucht geslagen richting Armenië.

In een interview in het ND van 26 september jl. vertelt dr. Gor Khatchikyan (ambassadeur van Mensenkinderen) wat hem ter ore komt:

“Azerbeidzjaanse troepen zijn overal in Nagorno-Karabach. Ik hoor hoe mensen op brute wijze uit hun dorpen worden verjaagd, vrouwen worden mishandeld en veel geweld wordt gebruikt tegen de gewone bevolking.’‘

Mensen die generaties lang in Nagorno-Karabach hebben gewoond en alles hebben opgebouwd, hun geliefden daar hebben begraven, moeten nu weg. Begraafplaatsen worden nu zelfs verwoest. Sommige mensen nemen lichamen van geliefden mee. Ze graven de lichamen op en nemen die mee in de auto.’

Nu er meer dan honderdduizend vluchtelingen Armenië binnenstromen is er veel hulp nodig. Mensenkinderen kan niet machteloos toekijken en gaat deze ontheemde mensen helpen.

Helpt u ons mee? Er is geld nodig voor noodhulp zoals dekens, kleding en medicijnen.

Wij vragen u vriendelijk om een liefdevolle gift zodat wij zoveel mogelijk mensen kunnen helpen.