Seda Ghukasyan woont al meer dan 20 jaar in een kleine appartement in de hoofdstad Yerevan. Seda, is vluchtelinge. Ze komt oorspronkelijk uit Sumgat dat ligt ongeveer 30 kilometer verwijderd van de hoofdstad Baku in Azerbeidjan. In februari 1988 zijn hier meer dan 1000 mensen gedood en degenen die konden ontkomen werden vluchtelingen (in totaal 18.000).

Seda was toen nog maar 6 jaar oud toen haar familie uit Sumgait wegvluchtte en kwam in een pension in Yerevan terecht dat de regering hen ter beschikking stelde. Ze groeide op en trouwde met Griqor, en samen bleven ze in het pension wonen omdat ze geen geld hadden voor wat anders. Vluchtelingen hoefden geen huur te betalen en mogen ze er blijven wonen zolang dat nodig is. Nu is Seda 40 jaar en heeft ze drie zoontjes: Karen (12), Arem (11) en Suren (9). Seda’s man heeft haar echter verlaten. Hij ging in het buitenland werken en sindsdien hebben ze niets meer van hem gehoord.

Nu woont dit gezin in een klein appartement waarin moeten ze eten, slapen en spelen. Gelukkig zijn twee van de drie kinderen sinds september 2016 onderdeel van het kindsponsoring project. Seda ontvangt voor elk kind een afzonderlijk  voedselpakket per maand. Deze voedselpakketten hebben een positief effect op hun leefomstandigheden gehad. En ze kan zich niet voorstellen wat ze zonder deze steun had moeten doen aangezien ze alleen voor de drie kinderen zorgt.

Broertje Arem zit op school in de vijfde klas. Hij zit ook op muziekschool, op de  afdeling klarinet. Zijn andere broer Suren zit in de derde klas. Moeder Seda werkt als schoonmaakster bij een vrachtvervoersbedrijf. Ze verdient maandelijks 50.000 dram/ € 118,- . Ze krijgen een uitkering van 37.000 dram/ € 87,-.

Karen zit in de zesde klas en hij doet zijn best op school. Hij boekt vooruitgang.  Zijn lievelingsvakken zijn wiskunde en Armeens. Hij zit ook op muziekschool op de afdeling Dhol. Hij houdt van muziek. Hij ziet zijn toekomst in de muziekindustrie. Zijn droom is om een bekende Dholist te worden, over de wereld te reizen en in verschillende landen de Armeense muziek te presenteren. Hij is ook attent en zorgzaam voor zijn moeder. Hij helpt haar met het huishouden.

We zijn van plan om Karen Ghukasyan in het project childsponsoring op te nemen nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Broers Arem en Suren hebben ook een sponsorouder