Het is bijna niet voor te stellen: Mher Bulghadaryan, zijn vrouw Mariam, 4 kinderen, 2 schoondochters en 5 kleinkinderen wonen met elkaar (13 personen!) in een ijzeren container in de Armeense stad Vanadzor. Het is bijzonder triest om de minderjarige kinderen in zulke armoedige omstandigheden te zien opgroeien. Ze hebben vaak honger, want hoe de volwassenen ook hun best doen, ze kunnen geen werk vinden.
meisje
Als het winter is, dan wordt het weer bitterkoud in Armenië met temperaturen van –20 graden.  De kleine kinderen dragen alle kleren die ze hebben over elkaar heen om maar enigszins warm te blijven in de ijzige kou. Hun ouders zouden hen niets liever dan warme schoenen en kleren willen geven, maar ze hebben het geld er niet voor…

In Armenië en Moldavië hebben veel kinderen geen warme winterjas of goede schoenen.Hun ouders kunnen dat niet betalen. Veel kinderen gaan in de koude wintermaanden daarom wekenlang niet naar school.

Voordat de winter begint, wil Mensenkinderen helpen en minimaal 1000 van deze straatarme kinderen een warme jas en goede schoenen geven. Dan kunnen zij toch naar school!

actieP.S. Mogen we op uw hulp rekenen? 

Een winterjas kost € 24 en een paar schoenen € 12.