Dat vorig week de aarde hevig schokte was voor honderdduizenden Albanezen een traumatische ervaring. En inmiddels zijn er al meer dan 250 naschokken geweest; sommige zelfs met een kracht van 5,4!

Eén van onze partners in Albanië schreef:
“Deze dag zal voor tientallen jaren een verschrikkelijke mijlpaal blijven. Een aardbeving met een kracht van 6,4 met meer dan 50 doden, honderden gewonden, en meer dan 1.000 woningen en flatgebouwen ingestort, geknakt en onbewoonbaar verklaard.
Deze eerste dagen is er behoefte aan krachtige hulpverlening, zoals die gelukkig wordt gegeven door de Albanese overheid, de bevolking en omringende landen. Geweldig om te zien en te horen hoe duizenden mensen dag en nacht worden geholpen met voedsel, kleding, tenten, matrassen, registratie, wc’s en alles wat je eigenlijk nooit zou willen weten over noodopvang bij rampen.”

De eerste hulp komt goed op gang. Maar helaas weten we nu al dat de overweldigende hulp die nu geboden wordt, niet voldoende zal zijn.
Maar wanneer de aardbeving geen nieuws meer is en de reddingswerkers vertrokken zijn, laten wij de slachtoffers niet aan hun lot over. Hulp is hard nodig, juist nu de winter voor de deur staat. Daarom vragen wij u: Help ons helpen!!

Ons doel is tenminste € 25.000 in te zamelen zodat we in staat zijn om de slachtoffers weer een veilige plek te geven waar ze kunnen wonen en hun trauma kunnen verwerken.

Alvast heel hartelijk dank voor uw steun!!