BEDANKT VOOR UW STEUN

De afgelopen maanden hebben we de acute nood van de ruim 100.000 vluchtelingen uit Nagorno-Karabach onder uw aandacht gebracht en gevraagd om hulp.

Dr. Gor Khatchikyan – ambassadeur van Mensenkinderen – heeft in een viertal uitzendingen van EO Metterdaad laten zien dat de vluchtelingen niets meer hebben. Ze moeten hun leven vanaf de grond weer moeten opbouwen. Ook in enkele advertenties in deze krant hebben we uw aandacht en hulp gevraagd voor de ontheemde Armenen die nu in Armenië wonen.

Ik wil u hartelijk danken dat u uw hart, handen en in veel gevallen ook uw beurs heeft geopend om te helpen. In de laatste week van maart was ik in Armenië en zag hoe vluchtelingen verschillende gereedschappen ontvangen zodat ze met hun eigen bedrijfje kunnen beginnen. Het was mij meteen duidelijk dat deze hulp enorm veel impact heeft en daadwerkelijk mensen helpt een nieuwe toekomst op te bouwen in Armenië.

Een aardappelpootmachine en aardappelrooier voor het echtpaar dat met hun tractor uit Nagorno Karabach is gevlucht. Hij gaat nu aan de slag als loonwerker.

Een vluchtelingengezin dat met 15 mensen in een huis woont ontving een professionele broodoven, een grote rijskast en een oven om de platte Lavash (een soort grote pannenkoek) in te bakken. Op de eerste dag meldden zich al enkele grote klanten.

Een vluchteling die in Nagorno Karabach een autowasserij had, ontving de benodigde materialen en gereedschappen om in de regio van Vardenis een autowasserij kunnen openen. Het is de enige wasserij in de hele omgeving. De plaatselijke gemeente is al vaste klant worden. Alle auto’s van de gemeente zullen hier regelmatig gewassen worden.

Alise Aruschanyan had in Nagorno Karabach een eigen naaiatelier. Zij ontving uit handen van Maria Goris (partner van Mensenkinderen in Armenië) een naaimachine en een overlockmachine. Nu kan ze weer haar eigen bedrijfje beginnen en over tijdje waarschijnlijk ook enkele vluchtelingen in dienst nemen.

Helpt u nog één keer mee?

U bepaalt natuurlijk zelf óf u geeft, maar als u een groot of klein bedrag zou doneren, dan zou dat geweldig zijn!

Vanwege de zegen die van dit gereedschapsproject uitgaat en omdat er nog veel meer vluchtelingen zijn die ook graag gereedschappen zouden willen ontvangen, doen we nog een laatste keer een beroep op u om deze vluchtelingen te steunen.