Kinderen uit onze veldlanden staan vaak lachend op de foto, maar over elk kind kunnen we een triest verhaal vertellen. Een verhaal over in de steek gelaten zijn door één of beide ouders; een verhaal over ouders die alcoholist zijn en hun kinderen verwaarlozen; een verhaal over pesten, geweld of incest. Al deze dingen zouden kinderen niet mogen meemaken. Toch overkomt het vele kinderen in Moldavië.

Op school vallen deze kinderen op omdat ze er verwaarloosd uitzien of omdat ze geen spullen hebben om op school mee te kunnen doen. In Moldavië moeten kinderen namelijk zelf schriften, boeken, pennen en andere benodigdheden meenemen naar school, anders kunnen ze niet meedoen op school. Wie deze spullen niet heeft, moet achter in de klas gaan zitten. Een enorme vernedering! Voor iedereen is dan zichtbaar dat ze anders zijn. Zo worden deze kinderen de buitenbeentjes van de klas. Vreselijk! Het zal je als kind maar overkomen.

In navolging van Jezus heeft Mensenkinderen oog, oor en hart voor mensen en in dit geval voor kinderen in nood. We willen hen een zo goed mogelijke jeugd bieden en helpen waar we kunnen. We bieden ze naschoolse opvang in dagcentra, geven ze goede kleren en met deze actie geven we ze een schooltas vol spullen die ze op school nodig hebben: boeken, pennen, schriften, (kleur)potloden, tekenschriften, linialen etc.. Dat hebben ze meer dan verdiend!  We zorgen ervoor dat ze geen buitenbeentjes meer zijn. Ze gaan dan niet langer met lood in de schoenen naar school, maar ze zijn blij en opgewekt.

Zo’n rugtas vol met schoolspullen betekent voor een kind in Moldavië en ook in het arme Armenië een wereld van verschil!

Daarom vraag ik u vriendelijk: Help ons alstublieft mee. Want dit jaar is de hulp extra hard nodig omdat door de oorlog in Oekraïne de prijzen van basisbehoeften enorm zijn gestegen en veel gezinnen in diepe armoede zijn beland; zij kunnen de schoolspullen van hun kinderen absoluut niet betalen. We willen ervoor zorgen dat kinderen daar niet de dupe van worden en een goede start kunnen maken.

Een rugtas met schoolspullen kost € 25,- en de schoolpakketten worden ter plekke gekocht.

Op deze manier steunt u met uw gift ook de lokale economie. Hartelijk dank voor uw steun!!