Elen Hovhannisyan is geboren in het dorpje Sevan en op jonge leeftijd verhuisd naar Yerevan. Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. De stad vormt een provincie op zich. Er wonen veel kwetsbare gezinnen die hulp nodig hebben.

Elen is 12 jaar en op school haalt ze goede presentaties. Ze gaat naast school ook naar de muziekschool en leert viool spelen. Gedurende het afgelopen jaar heeft ze zelfs aan twee concerten deelgenomen. De optredens waren erg goed. Elen bereidt zich goed voor op haar lessen en gaat graag naar de muziekschool.

Het gezin Hovhannisyan verwacht gezinsuitbreiding. Elen krijgt een zusje. Elen heeft ook nog een broer; Nikolay. Hij is 17 jaar. Nikolay volgt momenteel zijn eerste studiejaar aan de faculteit voor tandtechniek bij de Medische Academie. Hij zou intussen al in zijn tweede studiejaar zitten maar zijn vorige college is geliquideerd (vanwege een tekort aan studenten) en hij moest daarom zijn studie voortzetten aan een andere medische onderwijsinstelling, maar weer in het eerste studiejaar. De moeder van Elen heet Heghnar; zij is 36 jaar en werkt niet. Ze houdt zich bezig met het huishouden en ze is in verwachting. De enige persoon die thuis werkt, is de vader van het gezin, Davit. Hij is 41 jaar en werkt als vredebewaker in het Armeense leger. Zijn salaris bedraagt maandelijks 130.000 dram/€ 320,-. Zijn salaris is het enige inkomen van het gezin.

We zijn van plan om Elen Hovhannisyan in het project childsponsoring op te nemen nadat haar vorige sponsor is overleden. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Broer Nikolay heeft een sponsorouder gevonden.