De Russische invasie in Oekraïne heeft rampzalige gevolgen. Honderdduizenden Oekraïners voelen zich niet veilig in hun vaderland en zijn op de vlucht geslagen richting het westen.

Hoewel Moldavië maar een klein en arm land is, nam ze toch relatief gezien de meeste vluchtelingen op in de regio. Waar een klein land groot in kan zijn!

Mensenkinderen steunt al jaren verschillende plaatselijke kerken in Moldavië met een dagopvangcentrum voor arme kinderen. Na school komen de kinderen naar het centrum, krijgen er een warme maaltijd, worden geholpen met hun huiswerk en horen er Bijbelverhalen.

Kinderen komen er normaal gesproken 5 dagen per week en krijgen er een warme maaltijd (voor veel kinderen is het de enige maaltijd die ze krijgen!) daarnaast worden kinderen geholpen met hun ontwikkeling: ze stimuleren om naar school te gaan, schoolspullen voor ze kopen en helpen bij hun huiswerk.

En deze dagcentra worden nu ook volop ingezet bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Veelal moeders met kinderen. Daarom is er nu extra steun nodig.

Wilt u meehelpen dit prachtige werk voor te zetten? De kosten om een jaar lang voor kinderen de opvang te verzorgen zijn € 480,– per kind.

Elke bijdrage is meer dan welkom!