De familie Melkumyan woont in het dorp Karindzj gelegen in de provincie Lori. Het dorp ligt op 164 km van Yerevan vandaan. Het is een mooie natuurplek met ongeveer 600 bewoners, 141 gezinnen waarvan 40% beschouwd wordt sociaal kwetsbaar te zijn. Er wordt weinig aan veeteelt en landbouw gedaan hoewel dat de voornaamste bezigheid van de dorpelingen is. Er is in het dorp een openbare school, een voorschool, een medisch opvangcentrum, een bibliotheek en een postkantoor. Deze instellingen zijn de enige plekken waar iemand een vaste baan kan vinden. Het aantal werknemers is wel laag.

Ashot Melkumyan is acht jaar en hij zit in de 3e klas. Zijn klas bestaat uit 7 leerlingen en zijn lievelingsvak is tekenen. Als hij van school terug naar huis komt, gaat hij lunchen, een beetje uitrusten en dan zijn huiswerk maken voor de volgende dag. Als hij klaar is met zijn huiswerk, speelt hij graag met zijn broertjes en met zijn zusje.

Het grote gezin Melkumyan bestaat uit 11 personen. De oudste is oma Argen; zij is 61 jaar. De vader van het gezin is Koryun; 39 jaar en hij is de zoon van mevrouw Argen. Koryun is getrouwd is met Ashkhen; 37 jaar. Het echtpaar heeft 8 minderjarige kinderen. In het dagelijkse leven is het niet makkelijk om voor 8 kinderen te zorgen, maar Ashkhen wordt goed bijgestaan door oma Argen en dit wordt zeer gewaardeerd. Het is een groot en vredig gezin. Vader probeert op zijn beurt voor de financiële zorgen zorg te dragen. Een vaste baan heeft hij niet. Als hij in het dorp bouw-, verbouwingswerk of iets dergelijks vindt, dan heeft hij een tijd lang een inkomen. Er zijn in het gezin gelukkig geen gezondheidsproblemen en iedereen is gezond.

In dit gezin groeien acht kinderen op. Ze zijn allemaal erg lief en gehoorzaam. De oudste zoon is Artashes; 15 jaar en hij zit in de 10e klas. Na Artashes komt zoon Aren; 13 jaar en hij zit in de 8ste klas. Na Aren komt zoon Narek;  12 jaar en hij zit in de 6e klas. Dan komt zoon Ashot; 8 jaar en hij zit in de 3e klas. Na Ashot komt zoon Yervand; 7 jaar. Hij is pas dit jaar met school begonnen. Hij wil graag dat het jaar snel gaat, want dan kent hij de letters. Na Yervand komt zoon Tigran; 5 jaar en hij gaat naar het kinderdagverblijf. Na Tigran komt het prinsesje van het gezin, zoals ze zelf zeggen; Yelena, zij is 3 jaar. De jongste in het gezin is zoon Levon en hij is nog maar twee maanden oud.

Het enige inkomen van dit grote gezin is de gezinsuitkering. Deze uitkering bedraagt 78.000 AMD /€ 188,- per maand. Ze hebben drie koeien en een kalfje en hebben daardoor een vaste bron voor hun levensonderhoud. Na de geboorte van elk kind heeft het gezin van de overheid een toeslag gekregen en heeft daarmee de woning min of meer kunnen renoveren en een bank kunnen kopen, maar het gezin vindt het lastig om in de overige behoeften van de kinderen te voorzien. Op dit moment heeft het gezin Melkumyan behoefte aan elke gewenste steun: voedsel, kleding, hygiëne producten en huishoudelijke artikelen.

We zijn van plan om Ashot Melkumyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Voor de broers Narek, Yervand en Tigran gaan we ook op zoek naar een sponsorouder. Zusje Yelena heeft een sponsorouder gevonden.