Op 6-jarige leeftijd verloor Alexi zijn moeder. Zijn vader kon het verdriet en de problemen niet aan en zocht zijn heil in de drank. Alexi leerde om voor zichzelf te zorgen; en dat lukte. Maar zeven jaar geleden nam zijn leven een rampzalige wending. Een inbreker sloeg Alexi met een ijzeren staaf in elkaar. Sindsdien kan hij niet meer lopen en werken. Hij is volledig afhankelijk van anderen. Op zijn vader kan hij niet rekenen; die is meestal weg en als hij thuis is, is hij dronken.

Je vraagt je af: Wie zorgt er voor Alexi? Wie geeft hem eten? Hoe overleeft hij?

Gelukkig is er in de plaatselijke protestantse kerk een gaarkeuken. Gemeenteleden koken elke dag warme maaltijden en brengen die naar arme gezinnen, ouderen en ook naar Alexi. De dagelijkse hulp en ook de liefdevolle aandacht is voor hem van onschatbare waarde. Je moet er niet aan denken wat er van Alexi terecht komt als die gaarkeuken er niet zou zijn.

Gaarkeukens zijn van levensbelang, vooral ook omdat voedselprijzen in landen als Moldavië maar blijven stijgen en brood en melk voor arme mensen bijna onbetaalbaar worden.

Mensenkinderen zorgt er daarom voor dat in dorpen en steden van Albanië, Armenië, Bulgarije en Moldavië gaarkeukens worden opgezet. Zo kunnen we met uw hulp ervoor zorgen dat Alexi en vele honderden mensen elke dag een warme voedzame maaltijd krijgen.

Help mee om hongerige magen te voeden en levens te redden. Steun alstublieft dit gaarkeukenproject!