Nog een paar maanden en dan wordt het weer bitterkoud in Moldavië. Boris, een alleenstaande vader, maakt zich daar nu al zorgen over.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                         Zijn twee kinderen, Olga en Simeon, worden ‘s winters vaak gepest en uitgelachen omdat ze dunne zomerjasjes dragen en op zomerslippers lopen. Wanneer het heel hard vriest en ijzig koud is kunnen de kinderen niet naar school; omdat ze geen warme kleren en schoenen hebben moeten ze noodgedwongen thuis blijven.

Boris zou zijn kinderen heel graag warme schoenen en warme winterkleren willen geven, maar hij heeft het geld er niet voor, want hij kan nergens werk vinden.

In Armenië en Moldavië hebben veel kinderen – net als Olga en Simeon – geen warme trui, winterjas of goede schoenen. Hun ouders kunnen dat niet betalen. Om niet ziek te worden gaan veel kinderen in de koude wintermaanden daarom wekenlang niet naar school.

Voordat de winter begint, wil Mensenkinderen meer dan 2500 van deze straatarme kinderen een warme jas en goede schoenen geven. Dan kunnen ze ook in de winter naar school, ze zullen niet gepest worden en ze kunnen met de andere klasgenootjes buiten spelen.

 

 

 

Mogen we op uw hulp rekenen?