Manna uit de hemel

Op bezoek bij Nadine, moeder van 5 kinderen in Gyumri, zagen we dat ze een pan met kleine aardappeltjes op het vuur had staan. Dat was het avondeten voor 7 personen. Voor de dag er op had ze alleen nog maar brood, een beetje kaas en thee. Dit gezin lijdt regelmatig honger want er is nauwelijks geld. De man van Nadine wil dolgraag werken en geld verdienen, maar in de winter is er nauwelijks werk te vinden. Dat maakt haar wanhopig.

Van de sociale dienst krijgen ze een kleine uitkering. Dat komt neer op 1 euro per dag. Daar moeten ze alles van betalen: huur, elektriciteit, kleding, brandhout en voedsel. Met deze kleine uitkering kunnen ze niet rond komen. Ze zijn aangewezen op hulp van anderen.

Dit is slechts één voorbeeld. Er zijn ontelbare moeders als Nadine en ouderen die hulp nodig hebben.

Iemand zei: “Vier maanden lang een voedselpakket is voor ons als ‘manna uit de hemel”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De naderende winter drijven Nadine en haar man tot grote wanhoop: geen werk, geen inkomen, stijgende voedselprijzen en vijf kindermonden te voeden. “Hoe gaan we dat de komende maanden redden?” vragen ze zich bang af.

De winter is voor arme mensen als Nadine een grote vijand. Want winter betekent: kou, honger en gebrek lijden. Elk jaar hoort Nadine dat er mensen sterven t.g.v. honger en kou. Hopelijk gebeurt dat niet in haar gezin.

De bange vraag die arme mensen in Albanië, Armenië en Moldavië telkens weer stellen is of ze de wintermaanden kunnen overleven: ‘Zullen we voldoende eten hebben om de winter door te komen?’ Zij voelen zich volledig afhankelijk, van God en van mensen die hulp bieden.

Al 16 jaar lang trekt Mensenkinderen zich het lot van deze arme medemensen aan en helpt ze de winter door. Met hulp van lokale (kerkelijke) vrijwilligers geven we hen niet één maand, maar vier maanden lang (december t/m maart) een uitgebreid voedselpakket. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen hoe belangrijk die voedselpakketten voor deze mensen zijn. Voor velen is het het verschil tussen knagende honger en een gevulde maag.

Zou u dit jaar ook één of meer voedselpakketten willen schenken? Deze arme mensen hebben onze hulp hard nodig!
Al voor 22,50 euro geeft u een arm gezin een voedselpakket.

Alvast heel hartelijk dank voor uw liefdevolle gift!