Geachte heer en/of mevrouw,

Het kost voor een gemiddeld gezin met 2 kinderen ongeveer € 2.000,- per jaar om elke dag aardappels en groente op tafel te zetten. Dat is heel veel geld, vooral als je straatarm bent en in een land woont als bijvoorbeeld Armenië of Moldavië. Want de voedselprijzen zijn daar bijna net zo hoog als in ons land en blijven nog stijgen ook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arme gezinnen worstelen daarom dagelijks met de bange vraag: ’Zal er voldoende voedsel zijn? Kan ik mijn vrouw en kinderen te eten geven, of moet ik ze weer met een lege maag naar bed laten gaan…?’ Er zijn dagen dat er alleen maar wat maïspap te eten is. Vreselijk als je zo moet leven!

Slim, goedkoop en doeltreffend
Om deze gezinnen te helpen, heeft Mensenkinderen zeven jaar geleden een slim, goedkoop en doeltreffend plan bedacht: In het voorjaar geven we arme gezinnen pootaardappels en groentezaden, een zgn. Veld Vol Voedsel Pakket van slechts € 20,-. Daarmee kunnen ze in hun tuin zelf voedsel verbouwen. Van de opbrengst kan een arm gezin met vier kinderen meer dan een jaar leven! Het teveel voor eigen gebruik levert bij verkoop op de markt extra gezinsinkomsten op; de hoge voedselprijzen werken dan in hun voordeel!

Help alstublieft mee dit project tot een groot succes te maken! Met uw hulp kunnen we ook dit jaar weer duizenden gezinnen in Armenië, Albanië en Moldavië helpen in hun strijd tegen de voortdurende honger en hen een structurele oplossing bieden.

Een kleine gift van 20 euro leidt tot een oogst met een waarde van honderden euro’s. Een fantastisch rendement.
Hartelijk dank voor de vruchtbare samenwerking!

 

tekst prijs