Helpt u mee om kinderen weer te laten lachen? Geef arme kinderen in Albanië, Armenië en Moldavië een onvergetelijke en zorgeloze tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaren geleden zong Willy Alberti dat de glimlach van een kind je kan ontroeren. Wanneer een kind lacht, dan is dat een teken dat het zich goed en veilig voelt en plezier heeft.

Het valt ons daarom telkens weer op dat in Albanië, Armenië en Moldavië de kinderen nauwelijks lachen. Ze kijken meestal erg serieus en soms zelfs bedrukt. Dat heeft alles te maken met de situatie waarin ze leven. Voor kinderen uit extreem arme gezinnen, zoals Eugenia, valt er niet veel te lachen. Het is vreselijk wanneer je als kind te maken krijgt met honger, misbruik, verwaarlozing, mishandeling of dronken ouders. In plaats van een zorgeloze jeugd is er angst en onzekerheid. Dat gun je kinderen toch niet?

Mensenkinderen trekt zich het lot van deze kinderen aan. We zorgen ervoor dat kinderen als Eugenia op zomerkamp kunnen gaan. Even weg uit de deprimerende omgeving. Lekker in de natuur, sport en spel, Bijbelverhalen, leuke liedjes, liefdevolle aandacht en gezond eten en drinken. De leiders van de zomerkampen nemen ruim de tijd om naar de vaak trieste verhalen van deze kinderen te luisteren. Dat lucht op. Zo geven we deze kinderen een heerlijke tijd en kunnen ze even zorgeloos genieten en tegelijk God leren kennen.

Helpt u mee om kinderen weer te laten lachen? Geef arme kinderen in Albanië, Armenië en Moldavië een onvergetelijke en zorgeloze tijd.

Alvast heel hartelijk dank voor uw betrokkenheid en steun!