Danu Pinzari woont in Moldavië samen met zijn ouders en kleine zusje in een hutje dat je amper een huis kunt noemen. De ramen van het huis zijn dichtgeplakt met plastic en de muren brokkelen af. Omdat ze in grote armoede leven, is er geen geld om de benodigde schoolspullen te kopen. Zelfs kleine dingen als een pen, een potlood en een gummetje hebben ze niet…

 

Als ik zeg: “Aap, Noot, Mies, Wim, Zus, Jet…”, dan denkt u waarschijnlijk direct aan het leesplankje met die prachtige tekeningen van Cornelis Jetses. Talloze  kinderen hebben in het begin van de vorige eeuw met behulp van dat leesplankje leren lezen. Het was een beproefde lesmethode. Inmiddels hebben deze leesplankjes plaats gemaakt voor goed doordachte lesmethodes, geïllustreerde lesboeken en computerprogramma’s. Goed lesmateriaal is van belang voor goed onderwijs. En goed onderwijs vormt de deur naar een toekomst met kansen en mogelijkheden in de maatschappij.

 

In afgelegen dorpen in Moldavië en Armenië is die deur voor heel veel kinderen bijna gesloten. Er zijn veel kinderen als Danu Pinzari. In sommige scholen gebruiken onderwijzers één schrijfblok voor zo’n 15 kinderen, omdat die zelf geen schriften hebben. Deze kinderen worden daarom vaak gepest.

 

Aan het begin van het nieuwe schooljaar gaan de kinderen weer naar school, ook Danu en met hem vele andere kinderen uit arme gezinnen. Mensenkinderen wil ervoor zorgen dat voor kinderen als Danu de deur naar een beter leven wagenwijd openstaat. Daarom geven we hen schoolmaterialen zoals schriften, pennen, potloden, rugzak én nieuwe schoenen. Met deze spullen kunnen ze een goede start maken en zullen ze niet gepest zullen worden omdat ze geen schoolspullen hebben.

 

schoolspullen 2.

 

 

 

 

 

 

schoolspullen 4.

Help alstublieft mee en open voor een of meerdere kinderen de deur naar de toekomst.

Alvast bedankt voor uw bijdrage!