Voor een gemiddeld gezin met twee kinderen kost het jaarlijks zo’n 2.000 euro om elke dag aardappels en groente op tafel te kunnen zetten. Dat is heel veel geld, vooral als je straatarm bent en in een land woont als bijvoorbeeld Armenië of Moldavië. Want de voedselprijzen zijn daar bijna net zo hoog als in Nederland en blijven nog stijgen ook.

Arme gezinnen worstelen daarom dagelijks met de bange vraag: ‘Zal er voldoende voedsel zijn? Kan ik mijn kinderen te eten geven, of moet ik ze weer met een lege maag naar bed laten gaan…?’ Er zijn dagen dat er alleen maar wat maïspap te eten is. Vreselijk als je zo moet leven!

Slim, goedkoop en doeltreffend
Om deze gezinnen te helpen, heeft Mensenkinderen acht jaar geleden een slim, goedkoop en doeltreffend plan bedacht: In het voorjaar geven we arme gezinnen pootaardappels en groentezaden, een zgn. Veld Vol Voedsel Pakket van slechts € 20,-. Daarmee kunnen ze in hun tuin zelf voedsel verbouwen. Van de opbrengst kan een arm gezin met twee kinderen meer dan een jaar leven! Het teveel voor eigen gebruik levert bij verkoop op de markt extra gezinsinkomsten op; de hoge voedselprijzen werken dan in hun voordeel!

Help alstublieft mee dit project ook dit jaar tot een groot succes te maken! Met uw hulp kunnen we duizenden gezinnen in Armenië, Albanië en Moldavië helpen in hun strijd tegen de voortdurende honger en hen een structurele oplossing bieden.

Een kleine gift van € 20 leidt tot een oogst met een waarde die kan oplopen tot wel € 1.500! Een fantastisch rendement.Hartelijk dank voor de vruchtbare samenwerking!