Het leven drijft Sanasan bijna tot wanhoop: geen werk, geen inkomen, stijgende voedselprijzen, een zoon die gehandicapt is en het gemis van zijn jongste zoon die onlangs stierf. Het leven heeft zijn gezicht getekend.

Toen we bij hem op bezoek waren zei hij: ‘Ik weet niet wat ik mijn kinderen vandaag zal geven.’ In het huis waren de kasten leeg; er was nergens een broodkruimel te vinden. Sanasan krijgt elke maand een klein bedrag van de Armeense overheid, maar dat is onvoldoende om van te leven. En binnenkort wordt het ook nog weer winter. Een angstige en onzekere tijd. Want winter betekent voor arme mensen als Sanasan: kou, honger en gebrek lijden. De winter is daarom een grote vijand; elk jaar sterven tientallen mensen van de honger en de kou.

De bange vraag die arme mensen in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije telkens weer stellen: ‘Zullen we voldoende eten hebben om de winter door te komen?’ Zij voelen zich volledig afhankelijk, van God en van mensen die hulp bieden.

Mensenkinderen trekt zich het lot van deze arme medemensen aan. Met hulp van lokale (kerkelijke) vrijwilligers geven we hen vier maanden lang een uitgebreid voedselpakket. Op deze manier helpen we ze de winter door.

Zou u dit jaar ook één of meer voedselpakketten willen schenken?
Deze arme mensen hebben onze hulp hard nodig!
Al voor 20 euro geeft u een arm gezin een voedselpakket.

Alvast heel hartelijk dank voor uw liefdevolle gift!