Lieve mensen,

Mijn naam is Alexandra. Ik woon in Calimanesti. Helaas ben ik nooit getrouwd geweest; ik heb daarom geen kinderen die voor me kunnen zorgen. Tot mijn 80e heb ik altijd hard gewerkt.

GE DIGITAL CAMERA

Maar toen liet mijn gezondheid het niet meer toe. Ik moest mijn huis uit en ben toen noodgedwongen bij mijn zus ingetrokken. Ik heb een klein donker koud kamertje. Mijn zus heeft een hekel aan mij en ze wil me op geen enkele manier helpen. In het begin toen ik hier woonde had ik het heel erg moeilijk. Ik had elke dag honger, want mijn pensioentje van 100 Moldaafse Lei (= € 4,75) is onvoldoende om van te kunnen leven.

Op een dag kwam er iemand van de kerk op bezoek en die vroeg of ik dagelijks een warme maaltijd van de gaarkeuken wilde ontvangen. Ik kon het nauwelijks geloven! De gaarkeuken was mijn redding! Zonder die gaarkeuken had ik niet meer geleefd. Er komt nu elke dag iemand op bezoek om het eten te brengen. We praten veel, soms zingen we mooie liederen en als ik verdrietig ben bidden we samen.

Ze hebben mij verteld dat de gaarkeuken mogelijk wordt gemaakt door heel veel lieve mensen uit Nederland. Daarvoor wil ik u heel hartelijk danken!!!

Alexandra

Helaas zijn er in Albanië, Armenië en Moldavië steeds meer mensen als Alexandra, voor wie gaarkeukens van levensbelang zijn. Voedselprijzen blijven stijgen en zijn voor arme mensen onbetaalbaar geworden.

Mensenkinderen zorgt er daarom voor dat er gaarkeukens worden opgezet. Zo kunnen we er met uw hulp voor zorgen dat Alexandra en vele honderden hulpbehoevende mensen elke dag een warme voedzame maaltijd krijgen.

Daarom vraag ik u vriendelijk: Help mee om hongerige magen te voeden en levens te redden. Steun alstublieft dit gaarkeuken project!

Alvast hartelijk dank voor uw liefdevolle bijdrage.