Schoolpakketten in Armenië en Moldavië

Onderwijs is voor elk kind van groot belang. Het vormt de sleutel naar een toekomst met kansen en mogelijkheden in de maatschappij. Helaas moeten veel kinderen in het arme Armenië en Moldavië die sleutel missen en blijft de deur naar een betere toekomst voor hen gesloten.
IMG_6193
Stephan en zijn zusje Lena wonen met hun oma in een ijzeren container in de Armeense stad Vanadzor. Hun vader en moeder zijn er niet meer. Stephan en Lena willen graag naar school, maar oma kan dat niet betalen. Ze heeft zelfs geen geld voor eenvoudige dingen als een pen, een potlood of een gummetje.  Bovendien hebben Stephan en Lena alleen maar zomerslippers. Als er straks in de winter sneeuw ligt en het vriest hard, dan kunnen ze niet naar school; hun voetjes zouden bevriezen. De deur naar een kansrijke toekomst valt daarmee voor hen dicht…

In Armenië en Moldavië zijn er honderden kinderen als Stephan en Lena waarvan de (groot)ouders de benodigde schoolspullen en schoenen niet kunnen betalen. Met de actie ‘Onderwijs is de sleutelgaan we deze kinderen helpen. Want elk kind heeft recht op een kans om de armoede te ontgroeien.

Help alstublieft mee en geef een of meerdere kinderen de sleutel voor een betere toekomst.