Actie Brandhout Moldavië

Zo vreselijk KOUD

Als ik het thuis koud heb, zet ik ‘gewoon’ de thermostaat iets hoger en na een poosje heb ik het behaaglijk warm. Maar zo gewoon en vanzelfsprekend is dat niet.

Neem nou de situatie van arme gezinnen en ouderen in Moldavië. In hun bouwvallige lemen huisjes is geen thermostaat te vinden. Ze hebben alleen een houtkachel. Maar vanwege de schrijnende armoede kunnen veel van deze mensen onvoldoende of geen brandhout kopen. En als ze geen brandhout hebben, dan vriest het binnen net zo hard als buiten. Het enige wat dan overblijft is zoveel mogelijk kleren over elkaar aantrekken en in bed blijven liggen. En dan maar hopen dat ze de winter overleven, want elk jaar vriezen mensen dood. Geen wonder dat arme mensen bang zijn voor de winter…

Helaas is dit voor veel mensen in Moldavië, maar ook in Armenië, bittere werkelijkheid. Dit kunnen we toch niet laten gebeuren? Daarom gaan we zoveel mogelijk gezinnen helpen met brandhout, zodat ze de kou buiten de deur kunnen houden en behaaglijk de winter doorkomen.

Met uw hulp kunnen we heel veel gezinnen
1 kuub brandhout kost ongeveer 30 euro.
Een gezin heeft gemiddeld 10 kuub hout
nodig om de strenge winter door te komen.