Het is bijna niet te geloven, maar elk jaar vriezen er in Armenië en Moldavië mensen dood. Anderen moeten met bevroren handen en voeten naar het ziekenhuis. De oorzaak? Vanwege de schrijnende armoede kunnen ze geen brandstof (hout, kolen, briketten) voor de kachel kopen, met als gevolg dat het in huis net zo hard vriest als buiten.

Eén van de vele arme mensen die tegen de winter op zien is Pelaghia (zie foto). Ze heeft een zwaar leven achter de rug van hard werken en tegenslagen. Haar hele leven heeft ze voor zichzelf moeten zorgen, maar nu gaat dat niet meer. Ze is stokoud (97) en stijf en stram; het lukt haar nog net om een beetje te lopen met behulp van twee stokken. Ze is aangewezen op hulp van anderen. We gunnen het haar van harte dat ze het in de winter warm heeft. Daarom krijgt ze dit jaar net als vorig jaar brandhout. Dat is voor haar een grote zorg minder.

We willen niet alleen Pelaghia helpen, maar minimaal 1000 arme gezinnen in Armenië en Moldavië. Al die mensen – ouderen, kinderen, gehandicapten – willen net als wij, graag warmte in de winter.

Help alstublieft mee om deze arme mensen warmte en leven te bieden. 1 zak brandhout, briketten of kolen kost ongeveer 30 euro. Een gezin heeft gemiddeld 10 zakken brandstof nodig om de strenge winter door te komen.

Alvast bedankt voor uw warme steun!