Stelt u zich eens voor dat u als kind niet naar school was geweest en niet had leren lezen, schrijven en rekenen. Het leven zou voor u een heel stuk moeilijker zijn geweest. Immers overal om ons heen zien we letters en cijfers. Wie niet kan lezen of rekenen heeft een groot probleem.

Dat grote probleem dreigde vorig jaar ook voor de 7-jarige Michaela uit Moldavië. Als gevolg van de slechte economische situatie was haar vader werkloos. Er was geen inkomen, dus ook geen geld om schoolspullen te kopen. Bovendien had Michaela, als zovele arme kinderen in Moldavië, geen goede schoenen. Zonder schoenen en schoolspullen zou Michaela niet naar school kunnen. Haar ouders waren daar erg verdrietig over. Ze gunden hun dochtertje het allerbeste, maar ze konden het gewoonweg niet betalen.

Gelukkig voor Michaela kreeg zij – en meer dan 4000 kinderen met haar – van Mensenkinderen een schoolpakket en kon ze toch naar school. Op de foto is te zien hoe blij ze was. Prachtig!

Helaas zijn er ook dit jaar in Armenië en Moldavië duizenden kinderen uit arme gezinnen waarvan ouders de benodigde schoolspullen en schoenen niet kunnen betalen. Als er niets gebeurt kunnen deze kinderen niet naar school.

Daarom starten we de actie ‘Blij naar school’. Zo bieden we deze kinderen de kans om, net als wij, te leren lezen, schrijven en rekenen. Reken maar dat ze er blij mee zijn!

Alvast bedankt voor uw bijdrage!