In de herfstvakantie van 2017 (21 – 28 oktober) ben ik samen met 19 andere mensen uit o.a. Zuidwolde, Diever en Elspeet aan het werk geweest in een psychiatrische kliniek in Kasakh. Vanuit Zuidwolde hebben de drie gezamenlijke kerken in 2017 de Werkgroep  “Kruiskerk Diever helpt Armenië” ondersteund. Dit was vooral financieel, maar we mochten ook mee om daadwerkelijk in Armenië de handen uit de mouwen steken.

In 2016 was men begonnen met een stuk gang en daar mochten wij verder gaan. De renovatie bestond uit een gang met 2 toiletten, een badkamer en 8 patiëntenkamers. Na een dag met alleen maar sloopwerk en puin ruimen, konden een aantal mensen beginnen met herstelwerkzaamheden. Wat hebben we o.a. allemaal gedaan? Gleuven frezen voor leidingen, nieuwe elektrische bekabeling aanbrengen, muren egaliseren, stucwerk en een muurtje metselen.

Het was een indrukwekkende week, om samen met een groep mensen zoiets te doen voor de patiënten van het ziekenhuis. Hardwerken met maar één doel voor ogen; zorgen dat het werk klaarkomt. Tijdens de rustpauzes werden we door het ziekenhuis voorzien van heerlijk eten. Wat een gastvrijheid en dankbaarheid was er voor ons.

We zijn ook op bezoek geweest bij Armeense gezinnen. Wat een vreselijke armoede zagen we daar. Het was fijn om kleding en speelgoed te kunnen uitdelen. Wat een indruk maakte dit op ons.

Al met al was het een indrukwekkende week, waarin veel werk is verzet met een gezellige, enthousiaste groep vrijwilligers.

Begin situatie:

 

Stucwerk en elektrische bekabeling:

 

Bij vertrek zag het er zo uit:

 

Armeense bouwvakkers maken het werk af, zodat dit het uiteindelijke resultaat wordt.

Dit is een kamer die in 2016 is gerenoveerd:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het afscheidsdiner in het ziekenhuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeannette Courtz