Het conflict in Nagorno-Karabach is opnieuw opgelaaid en de Armeense bewoners in het gebied hebben het zwaar te verduren door de vele beschietingen en bombardementen vanuit Azerbeidzjan. Er vallen veel slachtoffers waaronder kinderen, vrouwen en soldaten. Steden en dorpen worden letterlijk plat gebombardeerd. Veel ouderen, moeders en kinderen hebben alles achter gelaten en zijn in allerijl gevlucht naar Armenië. Ze worden opgevangen in scholen en kerken of ondergebracht bij gezinnen. Ook de vele gewonden worden naar Armenië gebracht om daar behandeld te worden.

Dagelijks ontvangen we vele noodkreten uit Armenië: Help ons alstublieft!!”

Er is voedsel en kleding nodig voor de vele vluchtelingen, want ze hebben tijdens hun vlucht niets kunnen meenemen. De stadsbesturen die hen opvangen hebben geen reserves om hierin te kunnen voorzien.

Er zijn ook veel gewonden. Artsen en verpleegkundigen doen er alles aan om de zorg te bieden die nodig is, maar ze verliezen de strijd door een tekort aan medicijnen, medische hulpmiddelen.

De problemen stapelen zich op en zijn rampzalig: de winter staat voor de deur, het aantal corona gevallen stijgt en nu ook nog deze oorlog. Het dreigt uit te lopen op een enorme humanitaire ramp.

ACTIE VOOR MEDISCHE HULP

In samenwerking met de bekende Armeens-Nederlandse Spoed Eisende Hulparts Gor Khatchikyan heeft Mensenkinderen een actie opgezet om de mensen in Armenië te helpen. We zamelen geld in voor medicijnen en allerlei medische hulpmiddelen. Daar is enorm grote behoefte aan.

Laat uw hart spreken en ondersteun samen met dokter Gor en Mensenkinderen deze actie met een donatie en gebed. Alvast heel hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

 

Beste donateur, we willen u niet overvragen, maar de situatie in Armenië is zo vreselijk dat we er alles aan doen om zoveel mogelijk hulp te bieden.

We hopen daarom dat u begrip heeft voor dit extra verzoek om steun.