René Hansma is vanaf 1 januari 2022 werkzaam als buitendienstmedewerker voor het gebied Zuid-Nederland als fondsenwerver. Hij onderhoudt contacten met donateurs en veldlanden en houdt zich bezig met nalatenschappen en presentaties.

Voor René is deze nieuwe functie echt wat anders, maar eigenlijk ook niet. Na vele jaren in het bedrijfsleven (inter)nationaal actief te zijn geweest als key-accountmanager, vond hij het tijd worden om zich in te gaan zetten voor een maatschappelijk doel, namelijk voor de mensen in nood. Als christen is het al enige jaren zijn verlangen om zich actief hiervoor in te gaan zetten in een fulltime baan.

Wat hem persoonlijk erg raakt in het werk bij Mensenkinderen is dat ze echt een verschil kunnen maken voor de arme mensen die in moeilijkheden verkeren in de landen Armenië, Albanië en Moldavië. Voorzien in de eerste levensbehoeftes, maar ook perspectief kunnen bieden voor de toekomst zoals projecten en opleidingen opstarten. Dit alles door te vragen wat zij nodig hebben en niet dat wij dat gaan bedenken.

Zijn droom voor de toekomst is dat er geen armoede meer is, mensen in vrede met elkaar kunnen leven. Geloofsvrijheid voor iedereen en dat het woord van God voor iedereen beschikbaar is.