De Armeense naaifabriek in Kurtan is officieel geopend door de Nederlandse ambassadeur in Armenië, Nico Schermers, Egbert van Beesten van Mensenkinderen en de vice regionale gouverneur Gor Asryan.

De naaifabriek Made in Kurtan is erg belangrijk voor het dorp Kurtan in de Lori provincie in Armenië. De vrouwen van Kurtan zijn met de komst van de naaifabriek geholpen aan een baan en verzekerd van inkomen. Elke nieuwe opdracht geeft de mogelijkheid om het bedrijf verder uit te bouwen en weer nieuwe mensen in dienst te nemen.

Made in Kurtan is mede tot stand gekomen door Little Star Charitable Fund; met de steun van Mensenkinderen. In de naaifabriek worden jassen gemaakt van hoogstaande kwaliteit voor kinderen en volwassenen. In de afgelopen periode zijn de jassen tevens verspreid onder de kinderen uit Artsakh en ook zijn er dekens gemaakt voor de vluchtelingen.

Made in Kurtan heeft een eigen website en webwinkel waar producten kunnen worden bekeken en besteld. Met het kopen van deze producten met het label “Made in Kurtan” wordt de lokale economie gesteund.