Ellen en Angelina willen in de winter ook graag naar school…

In het dorpje waar de zusjes Ellen; 8 jaar en Angelina; 4 jaar wonen is geen school. Daarom moeten ze elke dag, samen met hun drie andere zusjes, 6 km lopen naar het buurdorp waar de school staat. In de lente en de herfst is dat nog wel te doen, maar tijdens de vreselijk koude Armeense winters blijven ze thuis want ze hebben geen winterkleren; alleen maar een zomerjas en slippers. Omdat ze hierdoor veel lessen missen, is de kans groot dat ze blijven zitten en door klasgenootjes worden uitgelachen en gepest…

Ani, de moeder van Ellen en Angelina, is door haar man in de steek gelaten. Ze probeert zoveel mogelijk te werken en geld te verdienen zodat ze met haar gezin kan rondkomen. Maar dat lukt nauwelijks. Ze vindt het vreselijk en schaamt zich ervoor dat ze haar kinderen niet kan geven wat ze nodig hebben:  winterschoenen en warme winterjassen…

Kinderen die in 2022 kleding en schoenen hebben ontvangen

Mensenkinderen wil moeders als Ani helpen om hun kinderen warmte te geven middels warme winterjassen en winterschoenen. De kinderen kunnen dan naar school, ook wanneer het sneeuwt en het koud is. Bovendien lopen ze dan geen achterstand op en hebben ze betere kansen op een goede toekomst.

Mogen we  op uw warme hulp rekenen?

P.S. Voor slechts € 40,- geeft u een kind in Albanië, Armenië of Moldavië een paar winterschoenen en een warme jas. U bepaalt natuurlijk zelf óf en hoeveel u geeft.

In Armenië worden de jassen en schoenen gemaakt in de drie naaiateliers en de schoenmakerij die door Mensenkinderen zijn opgezet.