David laat zijn schoenen zien. Het is het enige paar dat hij heeft. Maar zoals u ziet zijn de zolen helemaal versleten. Wij zouden deze schoenen al lang hebben weggegooid. Maar David moet er nog op blijven lopen, want zijn moeder heeft geen geld om nieuwe te kopen.

Hoe moet dat nu als het winter wordt, de wegen modderig zijn en de grond bevroren? Als hij geen nieuwe schoenen krijgt kan hij niet naar school.

Schoenen en warme kleding zijn geen luxe

Wanneer het straks in de winter weer bitterkoud wordt in Armenië en Moldavië, dan is David niet het enige kind dat nieuwe schoenen nodig heeft. En niet alleen nieuwe schoenen, maar veel kinderen hebben ook behoefte aan warme kleding (een warme trui, sokken en een winterjas). Want om in de ijzige kou warm te blijven, dragen kinderen uit arme gezinnen zoveel mogelijk kleren over elkaar heen. Hun ouders zouden hen dolgraag warme kleren en schoenen geven, maar ze hebben het geld er niet voor.

Om niet ziek te worden gaan veel kinderen in de koude wintermaanden wekenlang niet naar school. Dat willen we voorkomen. Daarom, voordat de winter begint, wil Mensenkinderen meer dan 2000 van deze straatarme kinderen warme kleding en schoenen geven. Dan kunnen zij naar school, ook wanneer het sneeuwt en het koud is!

Mogen we op uw hulp rekenen?

Voor € 40,- kunnen we deze kinderen warm in de kleren steken en lekkere warme winterschoenen geven.

P.S. Voor € 40,- geeft u een kind als David nieuwe schoenen en warme winterkleding! Doet u mee?