Kinderen kunnen onderling heel erg hard zijn voor elkaar. Wanneer een klasgenootje er iets anders uitziet of zich iets anders gedraagt wordt hij al snel uitgelachten en gepest.

Irina weet daar alles van. Zij komt zonder rugtas op school. Haar alleenstaande moeder is zo arm dat ze zelfs geen geld heeft voor een paar schriften en pennen, laat staan voor een rugtas. Dat valt natuurlijk op met als gevolg dat andere kinderen Irina belachelijk maken.

Als jezelf wel eens gepest bent dan weet je hoe verschrikkelijk het is om uitgelachten te worden. Sommige mensen houden daar hun hele leven lang last van.

Om te voorkomen dat kinderen als Irina gepest en uitgelachen worden, gaan wij ze helpen. We zorgen ervoor dat ze geen buitenbeentjes meer zijn. We geven ze een rugtas vol met spullen die ze op school nodig hebben: pennen, schriften, (kleur)potloden, tekenschriften, schaar, liniaal etc.. Ze gaan dan niet langer met lood in de schoenen naar school, maar ze zijn blij en opgewekt. In gedachten zien we ze al lachen en stralen. Zo’n rugtas vol met schoolspullen kan voor een kind in Moldavië, maar ook in het arme Armenië een wereld van verschil maken!

Help ons alstublieft mee. Want dit jaar is de hulp extra hard nodig omdat door de corona-perikelen veel gezinnen in diepe armoede zijn beland; zij kunnen de schoolspullen van hun kinderen absoluut niet betalen. We willen ervoor zorgen dat kinderen daar niet de dupe van worden en gepest worden. We schieten hen te hulp en zorgen ervoor dat kinderen als Irina een goede start kunnen maken. Reken maar dat zij en ook de ouders er blij mee zijn!

Een rugtas met schoolspullen kost 25,- Euro. De schoolpakketten worden ter plekke gekocht. Op deze manier steunt u met uw gift ook de lokale economie. Hartelijk dank voor uw steun!!