Op 27 september 2020 begon Azerbeidzjan met het uitvoeren van aanvallen op Nagorno Karabach. Er vielen veel slachtoffers en er kwam een grote vluchtelingenstroom richting Armenië op gang. In het kader van het bieden van medische hulp aan slachtoffers kwam Mensenkinderen in contact met de Armeens-Nederlandse arts, schrijver en spreker dr. Gor Khatchikyan. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier gezocht te winnen. Tijdens de coronacrisis kwam hij opnieuw in het nieuws door optredens in talkshows, krantenberichten en vlogs in het programma #Frontberichten door zijn werk als arts op de spoedeisende hulp.

In samenwerking met Gor Khatchikyan heeft Mensenkinderen in 2020 kunnen zorgen voor belangrijke medische apparatuur als enkele ambulances en benodigdheden voor operaties voor artsen en ziekenhuizen in Armenië. Sindsdien is het contact blijven bestaan en onlangs heeft Gor erin toegestemd ambassadeur van Mensenkinderen te willen worden.

In het eerstvolgende magazine van Mensenkinderen dat in oktober 2022 verschijnt zal Gor zichzelf voorstellen en vertellen over zijn passie voor God, mensen en het land Armenië.