De hele wereld staat op zijn kop t.g.v. de verspreiding van het coronavirus. In onze veldlanden was er sprake van een verregaande lockdown. Veel gezinnen kregen daardoor te maken met een armoede-val: ineens viel de bron van inkomsten weg en raakten ze in grote ­ financiële problemen en kregen ze te maken met honger en gebrek.

Scholen gingen dicht. Hier en daar kregen kinderen les via internet, tenminste als ze thuis een pc of een mobiele telefoon hadden. Maar de meeste kinderen hebben sinds maart 2020 weinig of geen onderwijs gehad. Ze hebben dus grote achterstanden opgelopen.

In september hopen de kinderen in Albanië, Armenië en Moldavië eindelijk weer naar school te kunnen. Wij willen ervoor zorgen dat deze kinderen dan een goede start kunnen maken. We geven hen een rugtas vol met pennen, kleurpotloden, schrijf-, muziek– en tekenschriften en nog veel meer; genoeg voor het hele jaar.

Dit jaar is de behoefte aan zulke rugtassen met schoolspullen nog groter dan voorgaande jaren. Want veel gezinnen zijn t.g.v. de corona-perikelen in diepe armoede beland en kunnen de schoolspullen van hun kinderen niet betalen. Daarom schieten we te hulp en bieden we deze kinderen de kans op een goede start. Reken maar dat de kinderen (en ook de ouders) er blij mee zijn! Alvast bedankt voor uw steun!