Mariam en Gegham, de ouders van de 7-jarige Ashot uit Armenië, zien dit jaar nog meer tegen de winter op dan voorgaande jaren. Vroeger lukte het hen om met daglonerswerk net voldoende geld te verdienen om de noodzakelijkste spullen voor het gezin te kopen. Maar dit jaar is dat totaal anders. T.g.v. de lockdown hebben ze nauwelijks werk kunnen vinden en zijn ze – net als vele andere gezinnen – in diepe armoede terecht gekomen. Een financiële buffer hebben ze niet. En steun van de overheid krijgen ze ook niet.

Als het straks weer winter is, dan wordt het weer bitterkoud in Armenië met temperaturen van -20 graden. De vier kinderen van Mariam en Gegham dragen dan zoveel mogelijk kleren over elkaar heen om maar enigszins warm te blijven in de ijzige kou. En naar buiten gaan kan niet, want de kinderen hebben alleen maar zomerslippers of afgetrapte gymschoenen. Gevolg is dat ze in de winter niet naar school kunnen. Moeder Mariam zou haar kinderen dolgraag een warme winterjas en warme schoenen of laarzen willen geven, maar ze heeft het geld er niet voor. Daar wringt de schoen.

 Niet alleen in Armenië, maar ook in Albanië en Moldavië zijn er veel ouders die hun kinderen geen warme winterjas of goede schoenen kunnen geven. Ze kunnen het niet betalen. Hun kinderen missen daardoor in de koude wintermaanden onderwijs.

Juist nu in de tijd die getekend wordt door de gevolgen van corona, wil Mensenkinderen helpen en deze straatarme kinderen een warme jas en goede schoenen geven. Dan kunnen zij toch naar school!

In Armenië worden de schoenen en jassen gemaakt in fabriekjes die door Mensenkinderen zijn opgezet. Dus de werknemers profiteren zo ook van deze actie.

Mogen we op uw warme steun rekenen?

 

P.S. Een warme winterjas kost 25 euro en een paar stevige schoenen 15 euro.

Elke bijdrage is welkom!