In de Grote Kerk in Steenwijk vindt op zaterdag 3 juni om 15.00 uur een bijzonder concert plaats. Organist Ronald Knol viert met dit feestelijke concert zijn 40-jarig jubileum als kerkorganist. In deze 40 jaren zat hij in allerlei kerken in Nederland achter het orgel als vaste organist, maar ook als veelgevraagde gastorganist bij rouw- en trouwdiensten. Zijn muziek raakt het hart bij vrolijke, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen.

Voor dit concert heeft Ronald het Chr. Mannenkoor uit Beilen en het Chr. Mannenkoor uit Stadskanaal o.l.v. Harold Kooij uitgenodigd. Ook sopraan Clara de Vries nam de uitnodiging graag aan, evenals Adriaan Stoet, die de viool en Jan Lenselink die de vleugel bespeelt. Naast het orgelspel van Ronald zijn met deze bijzondere gasten alle ingrediënten aanwezig voor een groot muzikaal en afwissend concert. Iedereen is van harte welkom!!

Het concert is gratis te bezoeken, maar Ronald hoopt zoveel mogelijk geld bij elkaar te spelen voor de collecte, die bestemd is voor Stichting Mensenkinderen. Ds. Egbert van Beesten zal een korte presentatie geven over de ‘Actie Gaarkeuken’ in Moldavië . Ronald hoopt met zijn jubileumconcert iets (liefst: veel) te kunnen betekenen voor deze mensen die in bittere armoede leven.