Op bezoek bij arme gezinnen in Yerevan en omgeving valt op dat in de huizen bijna alle kamers kaal en leegzijn. De familie Mirzoyan bijvoorbeeld, uit het dorp Martuni. Ze hebben geen meubels en ook geen bruikbaar toilet. En ze slapen met vier mensen in één bed.

Zo ook bij de familie Melkonyan in het dorpje Chambarak. In dit gezin zijn er 3 opgroeiende kinderen: David (10), Raphayel (9), en hun broertje Tigran (7). In één van de kamers stond één klein bedje waar Tigran in moest slapen en het bleek dat de andere twee jongens bij hun oma Emma (60) en opa Rafik (66) in bed sliepen. Ze hadden geen eigen bed, en in plaats van een dekbed sliepen ze onder versleten beddengoed.

David zei dat het heel fijn zou zijn als zijn broertjes een bed hadden, want ze staan iedere morgen op met een zere rug. Hij had het niet over zichzelf, zijn broertjes waren belangrijker voor hem.

Het ontbreekt deze arme gezinnen aan heel veel dingen. Mensenkinderen helpt met diverse projecten met voedsel, kleding en medicijnen  Of met gerichte noodhulp zoals huishoudelijke goederen.

David en zijn broertjes hebben inmiddels al een nieuw bed gekregen, maar we willen heel graag de droom van veel meer arme kinderen zoals David werkelijkheid laten worden: Een nieuw bed waar ze rustig en lekker warm in kunnen slapen, en wat zo belangrijk is voor hun gezondheid.

Helpt u mee?

Voor € 237,– geeft u een straatarm kind een eigen bed inclusief een matras, dekens en beddengoed.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk kind namens u een eigen bed heeft gekregen.