Ten noorden van de hoofdstad Tirana ligt Shkoza, een voorstadje van Tirana. Daar wonen voornamelijk mensen uit het noorden van Albanië die na de val van het communisme in 1990 vertrokken en hoopten op een beter leven. Dit ‘betere leven’ viel vaak tegen omdat de mensen veel beperkingen tegenkwamen met als gevolg werkloosheid en armoede. Bovendien heeft de bevolking uit het noorden een andere cultuur en hebben zij minder kennis over essentiële zaken en basisvaardigheden.

In Shkoza woont Vera Piperku en haar betrokken gezin. Vera is een Albanese dame met een groot hart. Zij heeft  het opvangcentrum Seed of Hope opgericht, waar zij aan driehonderd kinderen uit Shkoza drie keer per week een gezonde maaltijd verstrekt.

Naast maaltijden verstrekken leert zij de kinderen ook communicatievaardigheden, een ander te dienen, te wachten op anderen, de kleinsten te helpen. Ook proberen zij de kinderen de Bijbelse waarheden en waarden te leren. En om harde werkers, goede studenten en goede burgers te zijn.

Vera Piperku zoekt financiële hulp om de wekelijkse maaltijdvoorziening aan de 300 kinderen te kunnen voorzetten.

Het voortbestaan van Seed of Hope is van groot belang voor de gemeenschap, omdat het naast hulp aan de kinderen ook contact wordt onderhouden met de families en er vrouwengroepen zijn. Daar leren zij communiceren, hoe om te gaan met hun opgroeiende kinderen en hoe in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

Voor € 1.320,– helpt u mee om 10 kinderen een jaar lang 3x per week een gezonde maaltijd te geven.