In oktober 2016 is een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit Diever, Ruinerwold en Elspeet naar Armenië gereisd om daar de handen flink uit de mouwen te steken.

In slechts een week tijd heeft deze groep gezorgd voor een ware metamorfose in de psychiatrische kliniek in het dorp Kazakh. Een lange donkere gang en tien oude vieze patiëntenkamers zijn volledig gerenoveerd en zien er nu hagelnieuw uit. Het is een plek geworden waar het voor de patiënten heel prettig is om te verblijven.

Bij terugkeer hadden de harde werkers veel te vertellen: verhalen over Armenië; verhalen over de vreselijke armoede waarin mensen leven en verhalen over de inspirerende en gezellige tijd die ze samen hadden beleefd en de voldoening die het gaf dat ze met elkaar de klus hadden geklaard. Hun enthousiasme was aanstekelijk, want zij hebben anderen met het ‘Armenië-virus’ aangestoken. Dit heeft tot gevolg dat in de herfstvakantie van 2017 een nieuwe groep vrijwilligers in Armenië aan de slag gaat om de medemens te dienen. De vrijwilligers zullen een aantal patiëntenkamers, toiletten en een badkamer van de psychiatrische kliniek in Kazakh gaan renoveren.

Voor:

 

Tijdens:

Na: