De 9-jarige Andrej en zijn 11-jarige zus Ana lachen niet. We ontmoetten hen in een klein dorp in Moldavië. Ze waren alleen thuis. Vader had lange tijd geleden het gezin verlaten. Moeder staat er nu alleen voor. Ze probeert elke dag werk te vinden, maar dat lukt zelden. Dat betekent dat het hele gezin in diepe armoede leeft. De trieste en uitzichtloze situatie waarin Andrej en Ana leven is van hun gezichten af te lezen.

Op school vallen kinderen als Andrej en Ana op omdat ze er verwaarloosd uitzien en omdat ze geen spullen hebben om op school mee te kunnen doen. In Moldavië moeten kinderen namelijk zelf schriften, boeken, pennen en andere zaken meenemen naar school, anders kunnen ze niet meedoen op school. Wie deze spullen niet heeft, moet achter in de klas gaan zitten. Een enorme vernedering! Voor iedereen is dan zichtbaar dat ze anders zijn. Zo worden deze kinderen de buitenbeentjes van de klas.

In navolging van Jezus heeft Mensenkinderen oog, oor en hart voor mensen, en in dit geval voor kinderen in nood. We willen hen een zo goed mogelijke jeugd bieden en helpen waar we kunnen. We bieden ze naschoolse opvang in dagcentra, geven ze goede kleren en met deze actie geven we ze een schooltas vol spullen die ze op school nodig hebben: boeken, pennen, schriften, (kleur)potloden, tekenschriften, liniaal etc.. Dat hebben ze meer dan verdiend! We zorgen ervoor dat ze geen buitenbeentjes meer zijn en gaan dan niet langer met lood in de schoenen naar school.

Zo’n rugtas vol met schoolspullen betekent voor een kind in Moldavië, maar ook in het arme Armenië, een wereld van verschil! Daarom onze vraag aan u: Help ons alstublieft mee. Want dit jaar is de hulp extra hard nodig omdat ten gevolge van de doorgaande oorlog in Oekraïne de prijzen van basisbehoeften enorm zijn gestegen en veel gezinnen in diepe armoede zijn beland; zij kunnen de schoolspullen van hun kinderen absoluut niet betalen. We willen ervoor zorgen dat kinderen als Andrej en Ana daar niet de dupe van worden en een goede start kunnen maken.

P.S. Een rugtas met schoolspullen kost € 25,-.

U bepaalt natuurlijk zelf óf en in hoeverre u wilt helpen, maar elke donatie is welkom!