Moldavië is het armste land van Europa. Een meerderheid van de mensen die in de dorpen in Moldavië wonen hebben geen stromend water in hun huis. Dit betekent dat zij hun kleding moeten wassen met de hand. Vooral voor ouderen en voor arme gezinnen met veel kinderen of voor mensen met een handicap is dit erg moeilijk.

Er is een eenvoudige wasmachine beschikbaar die geen stromend water vereist. Iedereen die bijvoorbeeld toegang tot water uit een put heeft kan deze machine gebruiken. Het water wordt boven in de machine gegoten en het leegmaken gaat met een speciale slang en een emmer.

Mensenkinderen krijgt met regelmaat verzoeken van verschillende kerken om te helpen bij het voorzien van een wasmachine voor een groot arm gezin of een eenzame bejaarde die zijn of haar was niet met de hand kan doen. Deze eenvoudige wasmachine zou een grote hulp en een flinke besparing van tijd en energie zijn. 

Voor € 455,– kunnen we 2 wasmachines kopen en deze te doneren aan gezinnen in nood die om hulp hebben gevraagd of waarvan we weten dat ze enorm geholpen zouden worden met een wasmachine.

Helpt u mee?