Spiridon en Stefanie zijn in 2014 in Moldavië in het dorpje Lozova een lokale gemeente gestart en vervolgens in 2017 begonnen met de bouw van een eigen kerk. De kerk is groeiende en ook in de regio en nabijgelegen dorpen is er een grote behoefte aan het evangelie.

Sinds de oorlog tussen de Oekraïne en Rusland is begonnen wordt er op verschillende manieren door verschillende kerken hulp geboden aan vluchtelingen uit de Oekraïne die nu tijdelijk in Moldavië wonen. Daarnaast wordt er ook hulp naar Oekraïne gebracht.

Via Spiridon en Stefanie kwam het verzoek van voorgangers van evangelische kerken in Oekraïne om aggregaten zodat ze zelf stroom op kunnen wekken en met hun (opvang) activiteiten en gaarkeukens kunnen doorgaan.  En dat ondergedoken mensen niet hele dagen en nachten meer in het donker hoeven te zitten.

Met regelmaat gaat Spiridon samen met leden van de kerken uit Balti en Ungheni naar de Oekraïne om hulpgoederen te brengen en uit te delen. Er worden zelfs transporten naar het gevaarlijke oorlogsgebied in het oosten van de Oekraïne, in de regio Charkov, verzorgd met voedsel en hulpgoederen.

Het plan is om 25 aggregaten te kopen in Moldavië en deze samen met andere hulpgoederen naar de Oekraïne te brengen. Daar zullen ze worden uitgedeeld aan voorgangers van lokale kerken en aan families die hier behoefte aan hebben.

Een aggregaat kost € 460,–