Er is in Armenië een verontrustende stijging te zien in verschillende infectieziekten, vooral onder kinderen, voornamelijk vanwege ondervoeding en de slechte hygiëne in arme gezinnen.

Ouders hebben nauwelijks genoeg inkomen om hun kinderen te eten te geven, en voor andere zaken zoals hygiëne is er gewoonweg geen geld. Maar gezondheid is echter net zo belangrijk als eten en kleding.

Ieder jaar helpt Mensenkinderen in Armenië duizenden arme mensen met projecten die voorzien in voedselpakketten, kleding en huishoudelijke artikelen. Maar nu is het tijd om de problemen wat betreft de hygiëne in de gezinnen aan te pakken.

We willen zulke arme gezinnen gaan helpen door een aantal dingen als tandpasta, tandenborstels, shampoo, zeep, afwasmiddel en wasmiddel voor hen te kopen. Vele van deze gezinnen hebben trouwens niet eens een wasmachine; veel moeders wassen alles met de hand, wat geen bevredigend resultaat oplevert en ook nog eens veel tijd en energie kost. Daarom willen we zulke gezinnen ook graag voorzien van een wasmachine.

Een van deze gezinnen is de familie Mkhitaryan bestaat uit 8 mensen: vader Vahagn (41), moeder Lilit (41) en hun 6 kinderen in de leeftijd van 3 tot 15 jaar. Ze zijn goed bekend bij de artsen van het ziekenhuis in Vanadzor, want de kinderen zijn vaak ziek en liggen soms weken in het ziekenhuis. De ouders hebben geen werk, en hun enige inkomen is de kindertoelage van 126 euro per maand die ze krijgen.

Voor € 438,– helpt u één gezin met een wasmachine en een hygiëne box bestaande uit: tandpasta, tandenborstels, shampoo, zeep, afwasmiddel en wasmiddel.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk gezin wij dankzij u hebben kunnen helpen.