Een van de speerpunten van Mensenkinderen is armoedebestrijding. Bij armoede denken we aan gebrek aan voedsel, kleding, water, hygiëne, scholing, een fatsoenlijk bed, een douche etc…  Armoede is een situatie die geleidelijk of plotseling het leven van elk gezin kan binnendringen, zelfs tegen hun wil, en eruit komen kan dan bijna onmogelijk zijn als je gezondheidsproblemen hebt, als je oud bent, of als je gehandicapt bent…

In Armenië zijn de voedselprijzen bijna verdubbeld. Voor ouderen met een veel te klein pensioentje, gehandicapten en voor grote gezinnen zijn de basisbehoeften als brood en melk onbetaalbaar geworden, met als gevolg dat ze honger lijden.

Met dit project willen we ouderen en kinderen van grote gezinnen één keer per dag een warme maaltijd geven, inclusief brood, sap en fruit of salade. Het project is bedoeld voor 1-3 maanden.

In Tumanyan is een gebouwtje wat tijdens de zomermaanden gebruikt wordt voor het organiseren van de zomerkampen. De keuken is ingericht en uitgerust met alle benodigde apparatuur en spullen. Van hieruit worden nu dagelijks meer dan 100 warme maaltijden klaargemaakt en uitdeelt of bezorgt aan eenzame, gehandicapte en zeer arme mensen.

Elke dag één bord met een warme maaltijd is, helaas, vaak slechts een droom voor veel alleenstaande ouderen, kinderen en zelfs hele gezinnen. Maar met uw hulp kunnen we hier voor blijven zorgen.

Voor € 1.136,– geeft u 10 personen een maand lang 5 dagen per week een warme maaltijd.

Helpt u mee?