In Armenië is sinds dit jaar een wet van kracht die het verbiedt zelf bomen te kappen om er brandhout van te maken. De mensen die door deze beslissing worden getroffen zijn vooral de armste onder de armen.

Elke winter ontmoeten we ontelbare gezinnen die afval en van alles verzamelen wat maar brandt, om maar even een klein vuurtje te hebben om tenminste één keer per dag warm te worden. De impact op de gezondheid van het verbranden van rubber of plastic is duidelijk. Daarom zijn we voor deze gezinnen constant op zoek naar een goed en goedkoper alternatief voor brandhout.

Een van deze gezinnen is dat van Artur Ghawaljan (33) en zijn vrouw Anuschik (25). Ze hebben twee zonen, Samvel van 5 en Tigran die 8 maanden oud is en een dochter, Gajane, van 9 jaar oud.  Opa Meruschan (61) en grootmoeder Satenik (53) wonen ook bij het gezin in.

Arturs eerste vrouw is overleden aan een nierziekte, en is slechts 22 jaar oud geworden. Dit heeft zijn tol geëist van deze man en zijn gezin. Zijn dochter Gajane is gehandicapt, ze heeft een hartafwijking. Als kind heeft ze een operatie ondergaan, maar het probleem kon niet worden opgelost. Ze moet in een kindertehuis wonen, omdat het gezin niet de middelen heeft voor haar te zorgen.

Iedere winter moeten deze gezinnen weer de bittere kou in de bergen trotseren, wanneer de nachten kouder worden. Door hen van een eenvoudige oven te voorzien, speciaal voor het verbranden van briketten, en bovendien voldoende briketten te geven om 1 winter hun oventje mee te verwarmen, zal de last die de gezinnen ’s winters doormaken worden verlicht.

Voor € 872,– helpt u een arm gezin met 1 eenvoudig oventje en 2 ton briketten, genoeg om hen een winter lang mee te verwarmen.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk gezin wij dankzij u hebben kunnen helpen.