In Armenië zijn 52-plusser momenteel een ‘hele arme’ groep in de Armeense Gemeenschap. Veel mensen hebben hun baan verloren en door het ontbreken van kennis maar ook vaak door gezondheids- en of andere problemen, is het vinden van werk erg moeilijk.

Armenië kent geen werklozenuitkering; alleen gezinnen met minderjarige kinderen ontvangen een klein beetje sociale bijstand, maar deze categorie mensen is zogezegd buitengesloten.

Martin Vartanyan en zijn broer Smbat hebben beiden in een textielfabriek als arbeider gewerkt; de aardbeving maakte hieraan een eind. Smbat werkt nu af en toe als vuilnisman en Martin doet als dagloner verschillende klusjes (bijvoorbeeld het ruimen van sneeuw). Hun Vader is in 1991, hun moeder in 2018 en hun zus in 2017 overleden. Ze wonen boven een garage; waar ze het met hun beiden proberen te overleven. Voor hun is het moeilijk om de energie kosten te betalen. Ze krijgen 2e hands-kleding van bekenden. En kunnen niets zelf aanschaffen terwijl ze eigenlijk een nieuw bed nodig hebben. Indien we hen maandelijks zouden ondersteunen met een voedsel en hygiënisch pakket zouden deze mannen normaal kunnen rondkomen.

Met dit project willen we een jaar lang een groep 52-plussers helpen door hen maandelijks een voedselpakket en hygiëne pakket te schenken, en twee keer per jaar een kledingpakket (zomer en winter).

Voor € 664,– helpt u een kwetsbare oudere zoals Martin Vartanyan en zijn broer om een jaar lang te overleven.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welke kwetsbare ouderen wij dankzij u hebben kunnen helpen.

verslag transfer 1. € 17.549,18 spent € 17.548,83 left over €0,35.