In Armenië hebben arme gezinnen met een gehandicapt kind het extra moeilijk. De ouders, die vaak geen (vast) werk hebben, moeten niet alleen zorgen voor eten en kleding, maar ook voor luiers, fysiotherapie, rolstoelen en verzorgingsartikelen. Sommige gezinnen kunnen geen van deze bijkomende dingen betalen, en hun inkomen is vaak niet eens genoeg om eten van te kopen.

Gayane Grigoryan bijvoorbeeld woont met haar man en drie kinderen na de aardbeving van 1988 nog steeds in een containerwoning. Haar man heeft geen werk, en met het geld dat hij af en toe verdient moeten ook schulden worden afgelost. Ze ontvangen een kleine toelage voor de gehandicapte Susanna (12), die het Rett syndroom heeft, een hersenaandoening waardoor het hoofd in het eerste jaar na de geboorte minder snel groeit. Er volgt stilstand in de ontwikkeling en daarna achteruitgang. Praten en lopen verleren deze kinderen weer, en therapie heeft geen zin meer. Susanna kan alleen door huilen aangeven dat er iets is.

Gayane wil heel graag zelf voor haar dochter blijven zorgen, maar ze wil dat zo graag met betere middelen kunnen doen, zoals drie maal per dag een schone luier. Nu moet ze die lenen bij de apotheek, en om kosten te besparen gebruikt ze er maar één per dag.

Met dit project willen we graag tientallen gezinnen zoals dat van Gayane gaan helpen door hen een voorraad luiers te geven voor een half jaar (3 stuks per dag), 2 sets beddengoed voor het kind, en verzorgingsartikelen als zeep, tandpasta, haarborstel, waspoeder, shampoo etc.

Voor € 610,– helpt u een half jaar lang twee gezinnen met een gehandicapt kind om luiers, beddengoed en zeep, shampoo enz. te kunnen kopen.