Hartagyugh is een klein dorpje dat ligt in de regio Spitak in het noorden van Armenië. Het heeft strenge winters (tot -32) en warme zomers (tot 35 graden). Het dorp ligt in een gebied dat aardbevingsgevoelig is en het werd bij de aardbeving van 1988 verwoest. Het dorp heeft met vele problemen te kampen, waarvan de belangrijkste wel de werkloosheid is. Daardoor neemt het aantal armen in het dorp ook nog steeds iets toe.

Mensenkinderen heeft in 2017 met enkele donateurs (Nederlandse landbouwdeskundigen) het dorp bezocht en is toen gestart met een opleidingsproject om landbouw-producten te verbouwen zoals haver, boekweit en aardappelen. Maar ook nieuwe groentesoorten introduceren.

Hartagyugh heeft nu drie jaar lang nieuw leven gekregen, en vele gezinnen die hier wonen hebben nieuwe hoop en zicht gekregen op een mooie toekomst, ze zien een nieuwe kans, ze glimlachen.

In 2019 is een kleine kas in Hartagyugh geïntroduceerd als onderdeel van ons landbouwproject. Hartagyugh ligt ongeveer 1800 m boven de zeespiegel, en heeft een zeer koud en hard klimaat. Gebleken is dat volledig groenten verbouwen in de kas niet lukt, maar het gebruiken van de kas voor het kweken van zaaigoed en deze in het voorjaar dan uitzetten blijkt zeer succesvol.

Daarom willen we met dit project nu 50 gezinnen gaan helpen met ieder een eigen kas van 7 meter lang, 3 meter breed en 2 meter hoog.  Naast de kas krijgen ze zaden voor de teelt.

Voor € 625,– helpt u een arm gezin aan hun eigen groentekas. De opbrengst kunnen ze niet alleen op hun eigen land laten groeien, maar het zaaigoed kunnen ze ook doorverkopen en hiermee zorgen voor extra inkomen.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welk gezin wij dankzij u hebben kunnen helpen.