Armenië is een bergachtig land en de koude winters duren er vijf lange maanden. Vooral voor arme gezinnen wordt het leven dan heel zwaar, want als de ouders werkloos zijn, is het heel moeilijk voor hen om aan voldoende eten, warme kleding, medicijnen en brandhout te komen.

Met name in het grensgebied met Azerbeidzjan wonen veel van ouds christelijke families die in de jaren ’80 gevlucht zijn voor onderdrukking en vervolging in buurland Azerbeidzjan. Daar mochten ze hun geloof niet belijden en moest de Bijbel in het geheim gelezen worden.

Ze kwamen vaak met niets anders dan de kleding die ze aanhadden en enkele andere povere bezittingen. Ze zaten zonder werk en hebben vaak ook niets kunnen opbouwen op hun nieuwe woonplek. Onder hen zijn nu veel alleenstaande ouderen, gehandicapten of gezinnen met een gehandicapt kind, alleenstaande moeders en grote gezinnen.

Mensenkinderen wil met dit project 100 van deze straatarme gezinnen deze winter iedere dag vers brood laten brengen vanuit een bakkerij in Chambarak.

Het brood wordt dan bij de mensen thuisgebracht door een welzijnswerker die daarnaast ook een luisterend oor biedt, waar mogelijk helpt en adviseert, en hen bemoedigt vanuit Gods Woord. Mensen worden als ze dat willen in contact gebracht met de plaatselijke kerk en daarnaast ontvangt ook ieder gezin een eigen Bijbel.

Help mee om deze arme gezinnen deze winter niet alleen dagelijks brood te geven, maar ook het Brood des Levens.

Voor € 692,– worden 5 gezinnen drie maanden lang bezocht, krijgen ze een eigen Bijbel, en ontvangen ze iedere dag vers brood.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welke gezinnen wij dankzij u hebben kunnen helpen.